România la Homeless World Cup,

Italia, Milano

1-7 decembrie 2008

de Mihai Rosuş

 

 

S-a încheiat cea de-a VII-a ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal pentru persoane fără adăpost. Evenimentul a avut loc în Milano, Italia, în perioada 6-13 septembrie 2009. România a participat pentru a doua oară consecutiv şi vrem să vă mulţumim că încă o dată ne-aţi întins o mână de ajutor şi prin bunăvoinţa Fundaţiei Vodafone, FRF şi Adidas am putut să participăm.

Am avut un timp extraordinar şi băieţii sau simţit bine. Pe plan sportiv am ocupat locul 22 din 48, mai bine ca anul trecut (26), dar faptul că portarul nostru a primit „trofeul pentru cel mai bun portar” a fost o încununare a participării noastre şi credem că această experienţă va avea un impact asupra acestor băieţi şi vor renunţa la viaţa de pe stradă.

 

Vă mulţumim de ajutor şi sperăm la o colaborare frumoasă şi anul viitor.

 

Cu stimă şi respect,

Mihai Rosuş, Manager Fotbal de stradă

 

 

Vă prezint câteva mărturii ale băieţilor care au participat:

„M-am simţit bine când ni s-a cântat imnul. Am uitat că lumea se uita urât la noi în Timişoara. Ne huiduiau şi ne înjurau, şi la Milano se uitau mai lung la noi pentru că eram Romani.”

– Vali Ruptureanu

 

„Sportul mă ajută să lucrez în echipă, să-i încurajez pe alţii, să fiu încurajat. Sportul mă învaţă să pierd, să câştig, să nu mă supăr. Practic, asta e viata.”

„Cine eşti când nu te vede nimeni, acela eşti întotdeauna.”

– Cornel Gocescu

 

„Mi s-a împlinit un vis şi mie, acela de a juca şi eu fotbal la un Campionat Mondial şi de a reprezenta România. Sper că în viitor să mă selecţioneze şi Lucescu Jr. la echipa mare şi să scap de sărăcie şi să-mi ajut familia.”

– Avram Caius