Regulament fotbal de strada

Acest regulament de bazează pe regulamentul de organizare al campionatului mondial de fotbal pentru persoane fără adăpost.

1. JUCATORII

Pot fi băieți sau fete care să aibă cel puțin 16 ani împliniți înainte de 01.12.2008, sunt sau au fost tineri ai străzii la un moment dat după data de 01.12.2008 în concordanţă cu definiția naționala a tinerilor străzi sau au fost într-o casa de copiii, închiși intr-un centru de reeducare sau intr-o închisoare, se afla intr-un centru de reabilitare pentru droguri sau alcool. Provin din familii destramate sau sunt o problema sociala pentru societate ex : baietii de cartier, cei care abandoneaza scoala etc

2. ECHIPE

Echipele pot fi formate din băieți sau fete. Se joacăă 3 jucători plus un portar şi maxim 4 jucători de rezervă

3. DURATA MECIULUI

Se vor juca 2 reprize a câte 7 min fiecare repriză, plus un minut pauza între reprize.

4. STARTUL JOCULUI

Meciul începe când arbitrul arunca mingea în teren. Când este marcat un gol, echipa care a primit gol primește mingea şi prin portar o repune în joc, doar după ce fluiera arbitrul. ATENȚIE nu se reia jocul de la jumătatea terenului.

5. REGULILE PORTARULUI

Un portar nu marchează goluri. Portarul nu are voie sa iese afara din careu,portarul nu are voie sa tina mingea mai mult de 3 secunde,portarul nu are voie sa prinda minge cu mana daca este data de un coleg din echipa lui. Toate acestea încălcări se sancţionază cu lovitura de pedepsa (penalty)

6. REGULI PT SUPRAFATA DE PENALTi

Jucatori nu au voie sa intre  in careu,acesta regula se aplica pt amandoua echipe,daca un jucator din echipa adversa  intra in suprafata de penalty a echipei tale,echipa va primi lovitura libera,daca daca tu intri in careu,echipa adversa primeste penalty.

 7. UN JUCATOR INTODEAUNA IN PROPRIA JUMATATE DE TEREN.

Cel putin un jucator trebuie sa ramana in partea opusa a jocului

va fi acordat o lovitura libera  daca te aperi cu toti cei trei jucatori .

8. TRAGERA DE TIMP

Arbitrul poate da penalti împotriva unuie echipe care in repetate randuri trage de timp,dupa ce echipa a fost avertizata verbal.

9. LOVITURILE DE PENALTY.

Se da atunci cand un jucator din defensive intra in suprafata de penalty,o echipa pasaza de trei ori la rand direct la portar cu intentia de tragere de timp,fara ca un jucatori advers sa aiba sansa sa atinga mingea,daca portarul tine mingea mai mult de 3 secunde,daca portarul prinde mingea in mana cand este data de un coleg din echipa sa,daca se fautaza in pozite de gol indifferent daca iesti sa nu in careu de penalty..o lovitura de pedepsa trebuie sa fie direct spre poarta,daca ai dat pe langa poarta este considera lovitura ratata si mingea este repusa in joc de portar.

10. REGULA LOVITURILOR LIBERE SI A AUTURILOR

Toate loviturile libere sant indirecte,toti jucatori care formaza zidul trebuie sa pastreze o distanta de 2 metri,albitrul ofera lovitura libera in urmatorele cazuri:toate fauturile de pe teren,insultele aduse jucatorului advers,daca un jucator tine adversarul cu amandoua maini…..AUTURILE….Minge trebuie repusa in joc cu mana de la nivelul terenului si din locul de unde a iesit mingea afara,deasemena cand se repune mingea in joc,adversari trebuie sa fie la cel putin 2 metri distanta de tine cel care repui mingea in joc..daca mingea iese afara prin spatele porti,portarul repune mingea in joc…cornele se executa cu mana la nivelul terenului.

11. FAULTURILE.

In cazul unui faut mai dur albitru va acorda un cartonas albastru care insemana ca va fi exclus 2 min(timp in care echipa va juca cu un jucator in minus),jucatorul care a primit cartonasul albasrtul nu va mai pute inta in acel meci,dar dupa cel 2 minute va putea intra un ala jucator…cartonasul rosul se va acorda pt fauturi foarte dure,violenta sau injuri aduse albitrului sau a  jucatorul.Cel care a primit cartonasul rosul nu va mai intra pe teren,dar nici echipa nu va mai putea introduce pe teren un al jucator pe toata perioada partied..acelas sactiuni sant valabile si pt antrenor daca primeste cartonasul rosu…ATENTI cei care primesc cartonas rosu vor fi chemati in fata unei comisi care la randul lor vor loa masuri de pedepsire care pot ajunge pana la excluderea din competitie(in functie de gravitate faptei)daca o echipa este exclusa din competitie, echipa cu care trebuia sa joace castiga cu scorul de 3-0

12.PUNCTELE ŞI CLASAMENTUL

Echipa castigatoare primeste 3 puncte,echipa invinsa nu primeste nici un punct,daca un meci se termina la egalitae,partida se va decide la loviturile de penalty in acest caz echipa castigatoere obtine 3 puncte si cei invinsi obtin un punct…CLASAMENT..In primul rand se face pe baza de puncte in al 2 rand este introdus un sistem de recompesare pt echipa care joaca corect si anume.in cazul ca echipele au acelas numar de puncte se va face departajare prin numarul de cartonase albastre si rosi,urmand ca echipa cu cele mai putine cartonasi sa merga mai departe,dar daca sant egele si la cartonase,departajarea se va face pe baza gorulilor marcare(fara ca golurile din penalty sa se puna)daca si asa sant la egaliate se va trece la mecurile directe.

13. ECHIPA DE REZERVĂ

La fiecare competitie ,organizatori vor selecta o intrega echipa de rezerve compusa din 10 jucatori din toate cele 48 de tari…..in fiecare diminata antrenorul face o cerere prin care spune ca are 1,2,3 jucatori accidentai si ca solicita un jucator,pe cei care Ii da indisponibil nu vor putea juca in acea zi…jucatorul care face parte din echipa de rezeva poate juca si la echipa sa.

 14. JOCUL CORECT

Va fi un trofeu pt cel mai correct meci si un trofeu pt antrenori care  au  stiut sa isi sustina echipa si sa o incurajeje.

15. ARBITRUL

Fiecare meci va avea câte 3 arbitri,doi arbitri vor sta la fiecare capăt al terenului si albitul principal va fi liber sa alerge pe teren asa cum crede el.

16. MARIMEA TERENULUI

22 METRI LUNGIME / 16 METRI LĂȚIME

MARIMEA PORȚII: 4 METRI LAȚIME şi 1:30 ÎNĂLȚIME

MANTINELA (margine)  – 1 METRU / MINGEA NORMALA